Not in Åland Islands?

Select your shipping country below.

Stäng
« Tillbaka
2020-03-22

Maailman vesipäivä 2020

Puhtaan veden puolesta

”Vesi on arvokkain resurssimme ja meidän on käytettävä sitä vastuullisemmin. Meidän on tasapainotettava kaikki yhteiskunnan vesitarpeet ja varmistettava, että köyhimmät eivät jää jälkeen.” - UN Water

 

World Water Day 2020 on sunnuntaina 22. maaliskuuta, jolloin käsitellään vettä sekä ilmastonmuutosta ja kuinka nämä liittyvät toisiinsa.

 

Kuinka voin säästä vettä? 5 asiaa, joista voit aloittaa jo tänään:

1. 5 minuutin suihkut 💧

Vesipula vaikuttaa jo joka neljänteen henkilöön. Koska 80% jätevesistä ei koskaan käsitellä, lyhyempi ja nopeampi suihkussakäynti on helppo tapa säästää tätä arvokasta luonnonvaraa.

2. Syö enemmän vihanneksia 🥦

Ruokavalion muutokset, joihin kuuluvat kasviperäiset elintarvikkeet ja kestävä eläinperäinen ruoka voivat vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 8,0 gigatonnia hiilidioksidiekvivalenttia vuodessa.

3. Älä heitä hukkaan syötäviä ruokia 🧀

On arvioitu, että noin yksi kolmasosa kaikista maailmanlaajuisesti tuotettavista elintarvikkeista on hävitetty tai heitetty hukkaan. Ruokajätteiden vähentäminen vähentää maatalouden kysyntää, mikä on yksi suurimmista veden kuluttajista.

4. Sammuta elektroniikkalaitteet 💻

Tällä hetkellä 90% sähköntuotannosta vaatii vettä. Sammuttamalla laitteet, kun emme käytä niitä vähentää turhan energian tuottamista.

5. Osta kestäviä tuotteita 👖

Esimerkiksi farkkujen valmistamiseen kuluu 10 000 litraa vettä, mikä vastaa ihmisen 10 vuodessa juomaa määrää. Tavaroidemme hankkimisella vastuullisista lähteistä voi olla merkittävä vaikutus vedenkulutukseen ja muihin tärkeisiin resursseihin.

 

Separett

Nykyään monet ihmiset pitävät puhdasta vettä itsestäänselvyytenä. Separett tarjoaa vedettömiä käymäläratkaisuja, mikä tarkoittaa, että meidän asiakkaana voit keskittää veden käytön johonkin arvokkaampaan kuin jätteiden huuhteluun. Käymälöitämme käytetään tänä päivänä ympäri maailmaa ja myös paikoissa, joissa on vettä tai viemäröinti. Käymälöitämme löytyy aina pohjoismaisista lomakodeista Kiinan lähiöihin ja Perun slummeihin asti. Kuitenkaan tulevaisuudessa puhdas vesi ei ehkä ole enää meille yhtä itsestäänselvyys?

Yhdistyneiden Kansakuntien globaalisena tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä on puhdas vesi ja sanitaatio kaikille.

Alla oleva video kertoo voittoa tavoittelemattomasta projektista X-Runner ja siitä, kuinka he työskentelevät parantaakseen sanitaatiota ja hygieniaa asentamalla vedettömiä käymälöitämme Perun Limaan.

Pidä huolta itsestäsi!

/Separett Suomi

 

Lähteet:

ActNow – UN campaign: www.un.org/en/actnow

- IPCC (2019), Climate Change and Land: an IPCC special report: https://www.ipcc.ch/srccl/

- FAO (2011): http://www.fao.org/food-loss-and-food-waste/en/

- UNESCO (2014), UN World Water Development Report: Water and Energy: https://www.unwater.org/publications/world-water-development-report-2014-water-energy/

- ActNow – UN campaign: www.un.org/en/actnow